Abilitati de viata

Constă în capacitatea de autodeterminare a persoanei, în abilitatea de a lua singur decizii, de a evalua opțiunile existente, precum și în sentimentul pe care îl are persoana că poate face ceva și că este liberă să ia anumite decizii. Dezvoltarea autonomiei personale / abilităților de viață se realizează prin educație formală, non – formală sau informal, cu scopul de a forma adulți independenți și responsabili.

Finalitățile unui program de autonomie personală pot cuprinde:

  • folosirea corectă a unor obiecte de uz personal (îmbrăcăminte, veselă, rechizite, etc);
  • formarea și exersarea deprinderilor de igienă personală;
  • cunoașterea acțiunilor din regimul zilnic de viață (toaleta de dimineață, mesele principale, activitate școlară și de joc, petrecerea timpului liber);
  • formarea și exersarea unor deprinderi practice gospodărești.

Asiguram o gama diversificata de servicii

KINETOTERAPIE

LOGOPEDIE

TERAPIE COGNITIVA

ART - TERAPIE

STIMULARE SENZORIALA

ABILITATI DE VIATA

SOCIALIZARE

CONSILIERE PSIHOLOGICA

ASISTENTA SOCIALA

TERAPII IN AER LIBER

|

Andrei, un dar divin …

Semnat, mămica unui copil special!

A avea un copil cu dizabilităţi este, cu siguranţă, o provocare pe care viaţa ne-o lansează fără drept de apel şi căreia, indiferent de circumstanţele în care se întâmplă, trebuie să îi facem faţă. În momentele când nu înţelegi ce se întâmplă cu tine şi cu copilul tău contează să întâlneşti oamenii de care să te “agaţi” şi să te scoată la suprafaţă. Acest lucru l-am întâlnit la Centrul “Daniel”, care este pentru mine a doua casă…

Când spun “Centrul Daniel” spun liniştea mea si progresul copilului meu. Sunt mama lui Andrei, un copil special, aşteptat cu multă iubire şi nerăbdare, un copil care oferă la rândul său linişte şi dragoste celor din jur. Venim la Centru de 6 ani…ani frumoşi în care am descoperit împreuna cu Andrei că există oameni devotaţi semenilor săi. Nici nu ştiu care ar fi fost evoluţia lui fără terapie. Aici am găsit un exemplu în Doamna Preşedinte, o femeie puternică cu un caracter minunat, care a reuşit să mă facă să înţeleg că pentru copilul tău nu există limite!

Viaţa nu este tocmai aşa cum ne-o planificăm, dar dacă ştii să vezi partea frumoasa a ei, atunci poate deveni o viaţă perfectă pentru tine.

Vă mulţumesc din suflet pentru tot sprijinul acordat!

Sponsori si sustinatori