Terapii in aer liber

Spaţiul de terapie in aer liber a apărut ca o necesitate de a diversifica gama serviciilor, dar şi pentru a răspunde nevoilor permanente ale beneficiarilor şi famiilor acestora de a desfăşura programe terapeutice care să acopere o varietate cât mai largă de medii de viaţă.

Pentru a creşte calitatea vieţii beneficiarilor noştri, am adaptat şi amenajat terasa într-un spaţiu destinat terapiilor în aer liber, sub forma  unui loc de joacă, unde specialiştii Centrului organizează activităţi terapeutice integrate între copii sau tineri cu dizabilităţi şi copii sau tineri tipici.

Activităţile în aer liber au un rol important în dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a copilului. Într-o epocă în care televizorul şi calculatorul domină din ce în ce mai mult viaţa copilului şi îl atrag în plasa sedentarismului, activităţile în aer liber reprezintă o soluţie reală la care merită să apelăm şi ca părinţi şi ca specialişti. În general, activitatea fizică şi jocurile care se practică în aer liber au un impact puternic şi asupra dezvoltării lui emoţionale şi sociale dar şi asupra comportamentului lui. Jocul în aer liber ajută copilul să îşi facă prieteni noi şi să-şi dezvolte viaţa în plan social, fiind un puternic instrument de socializare. 

Terasa include un traseu senzorial complex şi echipamente speciale destinate activităţilor în aer liber (pod – traseu de lemn, mini – stepper, mini – bicicletă statică, tobogan, leagăne, trambulină, măsuţe de scris / lucru ş.a.). De asemenea, întreg spaţiul este decorat si amenajat pentru a  stimula simţurile copiilor fiind adecvat diferitelor activităţi de socializare, stimulare senzorială şi terapie prin arte combinate.

Toate aceste activităţi au drept consecinţe: stabilirea unei relaţii terapeutice mai apropiate, evitarea rutinei în programul de recuperare, care adesea este de lungă durată, conștientizarea comunităţii privind dificultăţile cu care persoanele cu dizabilități se confruntă şi o mai bună integrare a acestora în societate.

 

Mentionam ca acest spatiu a fost realizat gratie sprijinului financiar oferit de diferite companii din Elvetia, intreaga campanie de strangere de fonduri necesare fiind sub directa coordonare a Domnului Andreas Kumin.

S-a alaturat si a sprijinit financiar realizarea acestui proiect si compania Fial Imobiliare – Romania.

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.

Privacy Settings saved!
Setări de confidențialitate

Pentru o experiență cât mai plăcută acest site folosește cookie-uri. Navigarea site-ului înseamnă că ești de acord cu detaliile pe care le poți consulta aici.


  • _ga
  • _gid
  • _gat

Decline all Services
Accept all Services